Takaisin elokuvan tietoihin
Turezkij Gambit


Boris Akuninin sarjan toisessa romaanissa (Turkkilainen gambiitti) tarjolla on kansainvälistä huippuvakoilua, näyttämönään Venäjän ja Turkin sota vuosina 1877-78.

Varja Suvorova, nuori, itsenäinen nainen matkustaa junalla Pietarista Bulgariaan tapaamaan Venäjän esikunnassa työskentelevää sulhastaan.

Matkalla Varja joutuu vaikeuksiin. Pelastajaksi ilmaantuu nuori diplomaatti Erast Petrovits Fandorin, jolla on salainen tehtävä. Itse Fandorinin hahmo nähdään elokuvassa hyvin erilaisissa tilanteissa, eri-ikäisenä. Fandorin järjestää Varjan työtoverikseen ja heidän välilleen syntyy ystävyys.

Esikunnassa Varja tutustuu myös nuorten ja komeiden upseereiden ja toimittajien kansainväliseen kaartiin. Hänellä olisi suorastaan hauskaa, ellei sotatilanne kääntyisi uhkaavaksi ja avutonta sulhasta epäiltäisi maanpetoksesta. Hänen avullaan Fadorinin onnistuu selvittää vakoiluun liittyvät monimutkaiset ja salaiset asiat…

Akunin luo yksittäisten henkilöiden välityksellä elävän kuvan yhä suurempaa yhteiskunnallista rauhattomuutta kohti ajautuvasta Venäjän keisarikunnasta. Akuninin huolellinen keskittyminen vähemmälle huomiolle jääneeseen Venäjän ja Turkin sotaan ja sen tapahtumiin tuntuu yllättävältä.

Kielikeskus»     Kulttuuriklubi»     Elokuvat»     Kirjallisuus»     Musiikki»